Обратно към категорията

Кръстиха зала в Академията на МВР на името на загиналия граничен полицай

Добавено на: 11.01.2023 14:38
   

В центъра за специализация и подготовка на граничари в Пазарджик една от залите ще носи името на убития полицай Петър Бъчваров. Мъжът се е обучавал именно там.

Той беше застрелян в района на село Голям Дервент през ноември, докато патрулирал край граничната ограда.

„Бъчваров е завършил при нас с отличие. Всички колеги го помнят като един много съвестен и изпълнителен стажант”, разказа зам. -директорът на ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР Снежина Митова, предава Нова тв.

Инициатива за залата дошла от бивш колега на Бъчваров, който сега е прокурор. Геройският дълг трябва да се помни, казват от Академията на МВР. Само през миналата година от центъра за подготовка са излезли 132 нови гранични полицаи. Това е най-търсена професия заради сложната ситуация на границата.

За Петър Бъчваров говорят и бъдещите гранични полицаи. „Той е дал живота си в полза на обществото, в полза на родината си”, смята Марина Манева, стажант в ЦСПП-Пазарджик.

Тя е на финалната права и я чакат дежурства като граничен полицай на българо-гръцката бразда.

„Идвам от граничен район. Детската ми мечта е да стана полицай. Няма значение дали си мъж или жена, важното е как се представяш на терен”, смята Марина.

„Винаги, когато посрещаме новите служители аз им казвам, че са си избрали най-благородната и най-неблагодарната професия”, каза Снежина Митова.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!