Обратно към категорията

Литературен конкурс за ученици, посветен на родовата памет от Македония и Одринска Тракия

Добавено на: 27.02.2023 10:15
   

Национален ученически конкурс събира родовата памет от Македония и Одринска Тракия, съобщиха от Българското сдружение на родовете от Македония. Националният ученически конкурс за документален разказ, интервю или есе на тема „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“ е за родовата памет на българите от Македония и Одринска Тракия.

Конкурсът се провежда за втори път от Българското сдружение на родовете от Македония в партньорство с Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Македонския научен институт. Регламентът на конкурса е изпратен от Министерството на образованието и науката до началниците на регионалните управления на образованието за информиране на всички училища.

В него могат да участват ученици от V до ХІІ клас, подготвили собствени писмени текстове по зададените теми. В него могат да участват ученици с роднини и близки от Македония и Одринска Тракия и такива, които нямат произход от там, но имат за кого да разкажат.

Крайният срок на изпращане на текстовете до 15 април 2023 г. Всички изисквания към текстовете и повече за наградния фонд - може да видите в сайта на сдружението.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!