Обратно към категорията

Любопитно: Фотографска изложба във влакове

Добавено на: 14.12.2023 15:00
   

Сутрешният бърз влак № 7620 от София за Видин, който заминава в 07:30 ч. от Централна гара София, както и следобедният бърз влак № 7625 от Видин за София, който тръгва от Видин в 17:35 ч., ще се превърнат в импровизирана сцена на фотографска изложба. Събитието ще бъде организирано на 16 декември /събота/, като в един вагон от влаковите композиции ще бъдат илюстрирани фотографии на гари, спирки, пътници и служители на железницата по линията, свързваща Северозападна България с останалите краища на страната. Това съобщават от железницата.

Изложбата е студентски проект с наименование: „По релсите на Северозапада“. Авторката реализира проекта, след като пропътува повече от 5 хиляди километра в Северозападна България за почти 2 години, за да направи антропологично изследване със средствата на фотографията. За този период тя осъществява редица пътувания по главната железопътна линия София - Мездра - Видин и отклоненията на линията до Берковица и Лом.

Проектът цели и да предизвика интерес в настоящата инфраструктура на малките и китни гари и необслужвани спирки на три от най-обезлюдените региони на България и Европа: Видин, Монтана и Враца. През историите на хората от различни възрасти, авторката ни пренася през личните им спомени от времето на прехода и какво мислят за демокрацията в днешни времена.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи, чрез които се дава възможност на младите хора да разгърнат своя творчески потенциал и възможности и съдейства за осъществяването на творчески проекти от обществено значение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!