Обратно към категорията

Малките фирми няма да могат да се възползват от програма „Възстановяване“

Добавено на: 26.06.2021 10:08
   

Малките фирми няма да могат да се възползват от програма „Възстановяване“, каза пред БНР председателят на Сдружението на малките и средни фирми Елеонора Негулова.

През седмицата беше представена схема за получаване на кредити на пазарни цени, но с 80 % обезпечение от Фонда на фондовете. Целта е  да се помогне на бизнеса да възстанови напълно дейността си след удара с пандемията от Covid-19.

Кредит до 70% от оборота през 2019 или 2020 година могат да получат микро, малки и средни фирми чрез схемата на Фонда на фондовете. Това веднага прави този вид продукт недосегаем за много от фирмите, предупреди Елеонора Негулова, председател на Сдружението на малкия и среден бизнес:

„Оборотният капитал не може да минава само през кредити. Особено за микропредприятията достъпът до кредити вече е изчерпан като опция, защото включително много колеги са взели и потребителски кредити, за да финансират икономическата си дейност като собственици и сега ново кредитиране не е достатъчно, според нас. Трябва да има комбинация от грантови схеми с възможности за кредитиране с гратисни периоди“.

Също така трябва да се разработят продукти, които са насочени към определени сектори и към определени географски региони, смята Елеонора Негулова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!