Обратно към категорията

Ментори ще обучават начинаещи учители по "Еразъм +"

Добавено на: 14.02.2023 06:35
   

360 начинаещи учители в страната ще получават насоки от наставници (ментори) как да структурират преподаването си и да открият кои техники работят най-добре при техните ученици, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Дейностите се финансират по проект от програма "Еразъм+".

Менторите са експерти в регионалните управления на образованието, а учителите, с които работят, преподават учебни предмети в различни степени на училищното образование.  

Целта на проекта е да въведе нов подход, който се основава на обучителна програма за ментори на учители с до пет години опит. В дългосрочен план това би подпомогнало задържането на повече учители в системата на образованието. По програмата експертите придобиват умения как да бъдат ефективни наставници на начинаещите учители, като в обученията им, на фокус са поставени стратегии за подкрепа на учители, които попадат в ситуации с решаване на конфликти между ученици, случаи на агресия и работа с деца в риск от отпадане. 

От стартирането на проекта през 2021 г. досега у нас са обучени 60 експерти от 14 Регионални управления на образованието. Всеки един от наставниците работи с трима учители в рамките на две учебни години. 

Проектът се реализира в шест държави - България, Австрия, Белгия, Румъния, Испания и Великобритания.  

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!