Обратно към категорията

Министерският съвет предлага приемане на еврото на 1 януари 2025 година

Добавено на: 24.09.2023 13:34
   

Кабинетът "Денков/Габриел" подготвя законово въвеждане на еврото в България от началото на 2025 г. В тази връзка в Портала за обществени консултации на Министерския съвет е публикуван за публично обсъждане проект на постановление за изменение и допълнение на Постановление № 168 на Министерския съвет от юли 2015 г. за създаване на Координационен съвет за подготовка на Република България за членство в Еврозоната.

В проекта се предлага да бъдат приети нормативни промени в постановлението от 2015 г. за създаване на предпоставки за по-ефективна и своевременна координация на управлението и изпълнението на подготовката на страната за членство в Еврозоната с цел България да въведе еврото от новата индикативна дата - 1 януари 2025 г.

Предвиждат се и промени по отношение на функциите и ръководството на част от работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България. Предлага се и създаване на нова подгрупа "Държавни ценни книжа" към работна група "Макроикономически анализи и публични финанси", която да отговаря за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни ценни книжа от левове в евро.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!