Обратно към категорията

Министър Шишков: Ще свържем магистрала "Марица" с пункта "Лесово"

Добавено на: 07.01.2023 10:22
   

Трафикът, който се поема от малкото магистрали, води до проблем, посочи в предаването „Тази събота“ по bTV служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. „Веднъж, че движението е много по-интензивно, отколкото следва да бъде, и второ – тези магистрали се износват много по-бързо. Това е проблемът, който се превръща в една снежна топка и в лавина в последните 10-12 години“, коментира още той.

Като проблем той посочи и пропускливостта на граничните пунктове. Ще разширим пункта „Лесово“, ще направим скоростен път или магистрала, която ще свърже магистрала „Марица“ с пункта „Лесово“, за да може да имаме не един голям и почти неработещ пункт, а да имаме два големи пункта, защото потокът е огромен, обясни министърът на регионалното развитие.

Министърът на регионалното развитие отбеляза, че в момента ударно се изкърпват частично магистрали, сменят се мантинели, пуснато е движението през тунела „Витиня“ и в двете посоки. В пътния отрасъл и развитието на цялата инфраструктура в България на практика няма стратегия, коментира Иван Шишков.

Обявихме за национален обект пътя Русе – Велико Търново, но продължаваме да говорим и за магистрала Русе – Маказа, тя е геополитическа магистрала, каза още Иван Шишков. За магистрала „Струма“ той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април – май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.

За трасето на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април – май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!