Обратно към категорията

От минус 10 до плюс 25 градуса през март

Добавено на: 01.03.2023 08:21
   

Най-ниските температури през март у нас ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - между 20 и 25 градуса, съобщи за БТА Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тя представи прогнозата за времето у нас през март, подготвена от Отдела "Метеорологични прогнози" в НИМХ.

Тази година през март се очаква средната месечна температура в страната да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е между 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България - между 6 и 9 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 2 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините - между 50 и 90 литра на квадратен метър.


Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през първото десетдневие на март          

През първото десетдневие на март, въпреки относително по-хладното начало, средно, в Западна България температурите ще са около нормите, в Централна и Източна - около и над климатичните норми. През първата половина от десетдневието ще има валежи от дъжд и от сняг, но вероятността да се натрупа и задържа снежна покривка е малка. През втората половина от десетдневието валежите ще намалеят, а температурите слабо ще се повишат.


И през второто, и третото десетдневие на март ще има валежи, но температурите ще се повишат

През второто и третото десетдневие на март динамиката на атмосферните процеси в България ще се задържи повишена. Ще има чести валежи, отново ще има и дъжд, и сняг.

В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат около и по-високи от средните. През останалата част от периода ще са близки до обичайните, информира синоптикът от НИМХ Марияна Попова.      


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!