Обратно към категорията

С множество инициативи отбелязваме Деня на Земята

Добавено на: 22.04.2022 09:07
   

Красиви детски рисунки с послания красят фоайето на Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Стара Загора. По повод 22 април-Деня на Земята, екоинспекцията организира различни инициативи съвместно с общини, училища, детски градини.
Децата от 1 ОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Гълъбово, живеят в близост до две от големите електроцентрали в региона, приеха предизвикателството да пресъздадат темата „Нашата чиста планета е нашето бъдеще“ в свои творби.
Екоинспекцията провокира творческото мислене и на малчуганите от детски градини в град Мъглиж, като предостави рециклирана хартия, върху която те да изработят апликация по повод Деня на Земята.
Детската изложба ще остане във фоайето на РИОСВ–Стара Загора до края на месец април.
В Мъглиж бяха организирани залесителни кампании в детски градини. В Гурково служители на Дирекция „Социално подпомагане" и Народно читалище „Войвода Генчо Къргов – 1920”, общински съветници от Oбщински съвет - Гурково и представители на бизнеса се включиха в почистване на местността Лазово.
Местност Лазово се характеризира с това, че през нея преминава р. Лазова река. Тя е река в Южна България, област Стара Загора, община Гурково, ляв приток на Радова река от басейна на Тунджа. Дължината ѝ е 21 km. По течението на реката е разположен единствено гр. Гурково. Красивата природа на местността ежедневно привлича местните жители и туристи.

Тази година Денят на Земята протича под надслов "Инвестирайте в нашата планета", посочват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). На фокус са екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Очаква се днес да бъде публикуван и годишният доклад за състоянието на климата в Европа и Арктика.

Това ще бъде петото издание на документа и представлява задълбочен анализ на причините и последствията от климатичните промени, като се посочват и стратегии за преодоляването им.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!