Обратно към категорията

Мобилните услуги на два от трите телекома у нас поскъпват

Добавено на: 18.01.2023 17:13
   

Два от трите телекомуникационни оператори у нас обявиха, че от 1 февруари ще индексират абонаментните си планове за мобилни услуги със средногодишния индекс на инфлацията.

Онлайн платформата "Ние, потребителите" призовава Комисията за защита на потребителите да разгледа клаузата в общите условия към договорите с абонатите, която позволява тази промяна.

Потребителите трябва да бъдат активни и да подават жалби в КЗП, на която са вменени правомощия да анализира общите условия за наличие на неравноправност, съветват от потребителската платформа. Още повече, че тук говорим за промяна на едно от основните условия по действащи договори - цената.

Повечето абонати имат срочни договори и ако решат да се прехвърлят при някой от другите телекоми, ще трябва да заплатят до 3 стандартни месечни такси, тъй като пренасянето на номера при друг доставчик е равносилно на прекратяване на договора с настоящия.

Ако пък при сключването на договора са закупили и крайно устройство като мобилен телефон или лаптоп с отстъпка, ще трябва да заплатят и разликата между пазарната му цена и заплатената за придобиването му, обясняват от платформата "Ние, потребителите".

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!