Обратно към категорията

МОН обновява 577 класни стаи за хуманитарни науки

Добавено на: 22.02.2024 07:18
   

През тази учебна година са обновени общо 577 класни стаи за хуманитарни науки. Това съобщава пресцентърът на МОН. Класните стаи са направени тематично, според това какъв предмет се изучава в нея.

Отпуснатият бюджет е около 10 млн. лева по модул на Национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда".

С финансиране по програмата училищата са закупили учебна литература за изучаване на чужди езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и писател, тематични фототапети, съобразени с изучавания учебен предмет, с тематични ученически маси.

Направени са и нови кабинети по интереси в 117 училища и Центрове за специална образователна подкрепа.

За поредна година училищата проявяват интерес и към създаването или обновяването на училищни библиотеки или кътове за четене, съобщават още от МОН.

Целта е библиотеките и кътовете за четене да се превърнат в места за насърчаване мисленето, въображението и творчеството, като част от учебния процес. Училищата с нови училищни библиотеки или кътове за четене са 331, а проведените в тях инициативи, които също се финансират по програмата, са 1 233.

Целта е да се създаде качествена учебна среда, която да стимулира въображението и творчеството.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!