Обратно към категорията

МОН: Резултатите от матурите и от НВО в 4. клас – по-добри от миналогодишните

Добавено на: 07.06.2024 14:59
   

Резултатите от матурите и от националното външно оценяване в 4. клас, които се проведоха през месец май, са по-добри от миналогодишните, съобщиха от МОН. 

Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега - 58.4 точки от 100 възможни, или с над 8 точки повече от резултата миналата година. Като оценка това е "Добър" - 4.30 при резултат "Добър" -  3.90 преди 12 месеца. 

"Това е наистина една крачка, малка крачка, напред в подобряване на качеството на българското образование, за което бих искал да благодаря на всички колеги - учители, училищни директори, регионални управления на образованието, разбира се, експертите в Министерството на образованието и науката, политическия екип, който една година се борим за това  да подобрим резултатите от държавните зрелостни изпити", каза министър Цоков. 

Средният резултат от втората матура е 67.1 точки - с 5 точки повече от миналата година, което е оценка "Много добър" 4.70.

Резултатът от външното оценяване по български език и литература в 4. клас е 72.6 точки - с 2 точки повече от година по-рано, или като оценка - "Много добър" 4.90.

По математика резултатът е 70.5 точки - с 5 точки по-висок от година по-рано. Максималният брой точки на всички изпити е 100. 

До края на месеца предстои да се проведе външното оценяване по български език и математика в 7. и 10. клас. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!