Обратно към категорията

МВР на крак, заради бомбени заплахи в училищата

Добавено на: 23.01.2024 09:53
   

Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища Министерството на вътрешните работи извършва проверки в цялата страна, съобщават от там. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден.

В област Ямбол няма преустановени учебни занятия, съобщиха за 999 от Регионалното управление на образованието. Тази сутрин са проверени учебните заведения на територията на областта, няма открити взривни устройства, допълниха от ОД на МВР. 

След получен сигнал за бомбена заплаха в училищата в общините Козлодуй, Хайредин и Мизия днешният ден ще бъде неучебен.

"Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на РУ – Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца", съобщават от общината в Козлодуй.

Община Мизия също публикува съобщение, според което освобождаването на учениците от учебни занятия се налага във връзка с подаден сигнал за бомбена заплаха на тел. 112, който касае всички училища на територията на област Враца. Информацията е получена от ръководството на Участък Мизия. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на учениците от отговорните институции.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!