Обратно към категорията

МВР обяви засилени мерки за сигурност за предстоящите Великденски празници

Добавено на: 30.04.2024 13:05
   

Министерството на вътрешните работи (МВР) обяви засилени мерки за сигурност за обезпечаване на опазването на обществения ред на предстоящите Великденски празници.

На брифинг в Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) представители на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, „Гранична полиция“ и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) обявиха какви са предприетите мерки. 

Граничен контрол

Ще бъдат викани допълнителни служители при необходимост, обяви главен инспектор Светослав Шарлаганджиев от „Гранична полиция“. Направени са срещи с граничния контрол на съседните държави, за да се оптимизира работата на всички гишета по граничните пунктове. Шарлаганджиев отправи апел към гражданите да пътуват с предварително подготвени документи, необходими им за преминаването. 

Пожарна безопасност

През последния месец на територията на цялата страна органите за пожарна безопасност са организирали съвместни проверки, най-вече на православните храмове, където се очаква струпване на хора, както и на местата за настаняване и заведенията, обяви комисар Георги Толин от ГДПБЗН. Извършени са 1870 проверки, след които са издадени 87 предписания. 

Толин обяви, че около големите православни храмове в страната ще бъдат разположени противопожарни автомобили и линейки. 

Противодействие на престъпленията 

Инспектор Росен Белишки от „Криминална полиция“ полиция съобщи, че домовите кражби през първото тримесечие на годината са с 266 по-малко от тези за същия период през предходната година. Има 33% разкриваемост, обяви той. 

Ще има контрол на определени места и лица от криминалния контингент, обяви той, без да посочи подробности.

Ще бъдат извършвани и специализирани операции за противодействие на престъпността, каза още инспектор Белишки. 

Охрана на гари и автогари

Инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“ съобщи, че е органите на МВР са осъществели контакт с местните власти и частните охранителни фирми, с които са обсъдени начините за обмен на информация. 

Засилена ще бъде охраната на обектите, през които преминават много хора, като гари и автогари, съобщи още той. Проведена е и среща с ръководителите на фирми, които извършват инкасова дейност, допълни инспектор Йорданов. 

В храмовете няма да се допускат хора с оръжие и пиротехнически изделия. 

Пътна безопасност 

Комисар Мария Ботева от „Пътна полиция“ каза, че предстоят тежки дни от гледна точка на трафика. Гражданите да подбират добре времето, в което ще тръгнат на път, да проверят маршрутите, както и техническата изправност на автомобилите, препоръча тя. 

Специализирана полицейска операция за проверка на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества ще върви по време на празничните дни, стана известно по време на брифинга. 

При критична ситуация телефон 112 е винаги на разположение на гражданите, припомниха от МВР. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!