Обратно към категорията

МВР засилва мерките за гарантиране на реда по празниците

Добавено на: 19.12.2023 15:47
   

МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора, съобщиха от ведомството

Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.

Част от екипите ще са, освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

Вчера служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, патрулират в Бургас по места с голямо струпване на хора, каквито са централната ул. "Александровска", обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас. Оттам добавиха, че патрулите е възможно да бъдат и смесени с водачи на служебни кучета, а целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и терористични действия.

 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!