Обратно към категорията

МЗ обмисля гратисен период за електронните рецепти до 1 април

Добавено на: 15.11.2023 14:32
   

Ще има гратисен период за електронните рецепти вероятно до 1 април. Това каза пред журналисти в Панагюрище министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков при откриването на първото болнично вертолетно летище в България.

Той припомни, че в петък ще се проведе среща за електронните рецепти с премиера Николай Денков, с представители на съсловните организации, на Българския лекарски съюз и на фармецевтите.

„Ще предложим един вариант, който да удовлетворява всички. Така че да има и възможност на хартия, и възможност на електронна рецепта“, заяви министър Хинков. И допълни, че процесът е подготвен, така че самите ползващи рецептите да видят предимствата на електронния вариант. 

Според здравния министър няма натрупано напрежение в системата заради електронните рецепти. И информира, че над 70% от електронните рецепти, които са изписани, се изпълняват.

Министърът каза още, че има наблюдения за лекарствен туризъм заради електронните рецепти, но това е рядкост.

„Има лекарствен туризъм тогава, когато липсва лекарство. А когато то е налице и се изписва по определения ред, не бива да има такъв туризъм и няма да има“, коментира Христо Хинков.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!