Обратно към категорията

МЗ обяви допълнителни ограничения за влизащите в страната

Добавено на: 04.01.2022 14:42
   

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е сформирала пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, представители на регионалните здравни инспекции и спешната медицинска помощ.
След консултации с ръководствата на експертните съвети по епидемиология, инфекциозни болести и вирусология е било решено да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация с оглед разпространението на варианта "Омикрон". Доц. Кунчев е подчертал, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки. Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване на контрола за влизащите в страната граждани, е казал Кунчев.
Предстои актуализиране на заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат в България от страни, попадащи в "червената зона", освен сертификат за ваксинация или преболедуване, ще трябва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България. В противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!