Обратно към категорията

Над 1000 сигнала за изборни нарушения са получени в МВР

Добавено на: 27.10.2023 11:38
   

1080 сигнала за изборни нарушения са получени до днес, обяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг в МВР. 635 от тях са свързани с купуване на гласове. Има голям брой сигнали за различни изборни нарушения, неправомерна агитация и унищожаване на имущество. Активността при изборните нарушения е нараснала близо три пъти в сравнение с последните местни избори през 2019 г., когато подадените сигнали са 431. Образуваните досъдебни производства до момента са 142 - отново три пъти повече от 2019 г., когато са 44.

Най-много са постъпилите сигнали от Бургас, следван от Варна, Монтана, Враца и София, каза главният секретар на МВР Живко Коцев. По-голямата част от образуваните наказателни производства са за търговия с вот в полза на различни политически партии и кандидати. Схемите са добре известни: обещания за осигуряване на работа, опрощаване на дългове, вересии, обещания за дърва за огрев.

15 500 полицаи са ангажирани за обезпечаването на секциите в неделя. Към този момент продължава съпровождането на изборните книжа, материали, печатите и устройствата за видеозаснемане към секционните комисии.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!