Обратно към категорията

Над 20 000 стоки "менте" задържаха на МП Лесово

Добавено на: 17.06.2024 12:44
Снимки: Агенция „Митници“
   

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 20 417 текстилни изделия, чанти и маратонки с обозначения на световни марки при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Товарните композиции са превозвали стоки от Турция за Сърбия през България.

Товарната композиция е управлявана от сръбски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал текстилни изделия, обувки, чанти и аксесоари от Турция за Сърбия. Митнически служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия са установени в товара 5312 недекларирани спортни екипи с обозначения на три световни търговски марки. Сред декларираните стоки са открити още 11 703 текстилни изделия, 217 чанти и 110 чифта маратонки с лога на различни световноизвестни марки.

Още 3075 „маркови“ стоки са открити същия ден в друг товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от сръбски гражданин. Той също е превозвал текстилни изделия от Турция за Сърбия през България. По искане на служителите от Гранична полиция е извършена щателна проверка на товара, при която инспекторите установяват сред декларираните стоки3075 спортни комплекти, тениски, ризи, панталони и други текстилни артикули с обозначения на защитени търговски марки. Установените „маркови“ стоки също са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки. 

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!