Обратно към категорията

Над 300 хиляди уязвими семейства с деца ще получат подкрепа от 148,35 лв.

Добавено на: 18.08.2023 07:06
   

Финансова подкрепа в размер на 148,35 лв. за 320 хил. социално уязвими семейства с деца е предвидена по програма "Развитие на човешките ресурси" (ПРЧР). От Агенцията за социално подпомагане (АСП) съобщиха, че вече е подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по ПРЧР. Средствата ще бъдат разпределени съгласно Закона за семейните помощи за деца. С парите ще се компенсират част от разходите на тези семейства за електроенергия и топлоенергия, причинени от високото ниво на инфлация за тези услуги, вследствие на войната в Украйна.

Общият бюджет по процедурата е 47,472 млн. лева. Средствата са осигурени по линия на механизма REACT-EU. Помощта ще бъде реализирана в периода септември – ноември тази година, посочват от АСП. 

"Предвид по-високата граница за достъп до семейни помощи за деца, една не малка част от бенефициентите ѝ не попадат в обхвата на програмата за целева енергийна защита. При съобразяване с уязвимостта на тези семейства и високата степен на зависимост на децата от нормални условия за живот, особено в зимните месеци, оказването на подкрепа по операцията ще има благоприятен ефект върху общото благосъстояние на семействата", коментират от ведомството. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!