Обратно към категорията

Напомнят на хората с увреждания да проверят сроковете за оценките си

Добавено на: 26.01.2024 12:50
   

През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки на потребностите и отпуснатата месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания на лицата с пожизнен срок на експертните им решения на ТЕЛК/НЕЛК. За това предупреждават от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. 

За да няма прекъсване в осигуряваната подкрепа, от Агенцията припомнят на хората с трайни увреждания да проверят сроковете на оценките си и при необходимост да подадат заявление-декларация в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес. 

Това може да стане по удобен за тях начин – лично или чрез упълномощено лице, чрез лицензиран пощенски оператор, включително чрез услугата за електронна препоръчана поща, по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване или на електронната поща на дирекцията.

Необходимите документи са публикувани на официалната електронна страница на Агенцията за социално подпомагане. 

С увеличаването на линията на бедност на 526 лв. от 1 януари т.г. се повишава и месечната финансова подкрепа по Закона за хората с увреждания. Такава помощ получават около 672 хил. граждани, посочиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в началото на януари в информация, публикувана на страницата на ведомството във фейсбук. Месечната финансова подкрепа ще се вдигне с 4,4%, уточниха тогава от министерството.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!