Обратно към категорията

Народното събрание ще започне работа с блицконтрол, предвижда се и обсъждане на промени в Изборния кодекс

Добавено на: 04.11.2022 07:17
   

С блицконтрол започва пленарното заседание в 9:00 часа. В него участват служебният министър-председател Гълъб Донев и вицепремиери. 

В дневния ред за работа на депутатите е приемането на проект на решение за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет - втори етап. Вносител на проекторешението е Министерският съвет. Целите на проекта предвиждат окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила многоцелеви изтребители 16 самолета F-16 Block-70, както и завършване на процеса по изграждане на пълни способности за обслужване и експлоатация на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в рамките на първи и втори етап от проект „Придобиване на нов тип боен самолет“. 

В дневния ред са и законопроекти за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Внесени са три законопроекта, съответно от „БСП за България“, „Възраждане“ и „Демократична България“ (ДБ). На свое заседание правната комисия одобри на първо четене предложеното от левицата изменение за връщане на хартиените бюлетини според желанието на избирателя. От ДБ предложиха промени, с които да се повиши прозрачността и сигурността на машинното гласуване. От ДБ се обявиха „против“ смесения тип гласуване, който предлагат от „БСП за България“ – с хартия и машина. От „Възраждане“ предлагат съставът на Централната избирателна комисия да отразява пропорционалното разпределение на мандатите и се предлага въвеждане на постоянно видеонаблюдение през целия изборен ден. 

След законодателната дейност е предвидено време и за редовен парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерът Атанас Пеканов и още седем министри.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!