Обратно към категорията

Националният събор на овцевъдите у нас ще се проведе от 6 до 9 май

Добавено на: 07.02.2021 09:22
   

Националната овцевъдна и козевъдна асоциация със съдействието на Министерството на земеделието и общините Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица организират деветото издание на Националния събор на овцевъдите в България, съобщава БНР.

Най-големият животновъден форум у нас тази година се планира да се проведе присъствено от 6 до 9 май край Петропавловския манастир до Лясковец. Съборът ще съчетае стопанския аспект на овцевъдството и козевъдството с българските традиции и фолклор. „Надяваме се пандемичната обстановка да ни позволи да проведем събитието. То ще е без международно участие, но интересът от българска страна е голям“, коментира Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. 

Ще се проведат изложения на чистопородни овце и кози, на фермерски месни и млечни продукти, на селскостопанска техника, оборудване и фуражи. Ще бъдат показани различни породи кучета и коне, ще има състезания и демонстрации. Подготвя се националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“, новост ще е гергьовското надиграване между фолклорни клубове.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!