Обратно към категорията

НОЩ: Заетостта на леглата за COVID-пациенти в Ямбол, Бургас, Варна и Русе все още е висока

Добавено на: 24.12.2020 12:56
   

България вече няма области, които да са в червената зона за заболеваемост от Covid-1, обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Все още най-много са заетите легла за пациенти с Covid-19 в областите Бургас, Варна, Русе и Ямбол. Най-ниска е заболеваемостта в област Кърджали, най-висока остава в област Варна.

Създадена е организация за стартиране на ваксинацията срещу Covid-19, която ще започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас, а от следващия ден ще се разшири и в останалите областни центрове.

Ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна и ще стартира с министъра на здравеопазването, директорите на болниците и работещите на първа линия лекари и медицински специалисти.

Следват домовете за социални грижи за възрастни хора и за хора с умствени увреждания.

Първоначално у нас ще пристигнат 10 000 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“, потвърди директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че допълнително още в началото на януари очакваме значителни количества, над 60 000 дози ваксини.

Лекарите у нас вече могат да се запознаят с продуктовата информация за ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Листовката на български език е публикувана на интернет страниците на Изпълнителната агенция по лекарствата и на Министерството на здравеопазването. Ще бъде предоставена и информация за клиничните изпитания на тази ваксина срещу Covid-19.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!