Обратно към категорията

НС ще продължи с обсъждането на второ четене на преходните и заключителни разпоредби от удължителния закон за бюджета за тази година

Добавено на: 23.12.2022 07:52
   

Народното събрание ще продължи с обсъждането на второ четене на преходните и заключителни разпоредби от удължителния закон за бюджета за тази година. Вчера депутатите приеха част от разпоредбите, с които данъчните облекчения за деца, ненавършили пълнолетие, както и тези за деца с увреждания, остават същите като през 2022г.

Запазват се ваучерите за храна, за заплащане на ползвани за битови нужди ток и топлинна енергия, природен газ и вода, за дейности, осъществявани от културни организации. Няма да се облагат с данъци ваучери до 200 лв. месечно при определени условия, реши парламентът.

Очаква се днес депутатите да продължат с разискванията и гласуванията на останалите текстове, част от които, свързани с начина, по който се актуализират пенсиите.

За ново обсъждане в пленарна зала днес са и върнатите с указ на президента Румен Радев промени в Изборния кодекс. Те бяха приети от парламента на 2 декември 2022 г. Държавният глава върна за ново обсъждане разпоредби, които се отнасят до начина на гласуване и отчитане на изборните резултати. С измененията в Изборния кодекс бе дадена възможност да се гласува с хартиена бюлетина или с машина. Миналата седмица правната комисия отхвърли ветото на президента.

Това е последното заседание на парламента за годината. След това депутатите решиха да съкратят ваканцията си до 2 януари, включително.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!