Обратно към категорията

Обсъждат реформа в пътническите ж.п. превози

Добавено на: 31.01.2023 06:55
   

Депутатите от Комисията по транспорт и съобщения в парламента ще обсъдят и подложат на гласуване „Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме необходимите мерки и действия за извършване на реформа в обслужването на пътници с железопътен транспорт“. Това предвижда дневният ред на днешното заседание на ресорната комисия, насрочено за 10:00 часа. 

Проектът на решение съдържа три точки. С първата Народното събрание иска да задължи Министерския съвет, чрез министъра на транспорта и съобщенията, да извърши комплексен анализ на действащия договор за извършване на обществени превозни услуги в областта на железопътния транспорт на територията на България между министерството и „БДЖ – Пътнически превози“.

С втора точка законодателният орган ще иска изпълнителната власт, отново чрез ресорния министър, да предприеме необходимите действия, предвид резултатите от анализа по точка едно, новият договор да бъде възложен чрез открита, недискриминационна и състезателна процедура по всички железопътни линии и участъци за цялата републиканска железопътна мрежа. 

Третата точка на проекторешението предвижда придобитият подвижен състав по Националния план за възстановяване и устойчивост да бъде предоставен безвъзмездно на „Холдинг БДЖ“. 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!