Обратно към категорията

Обсъждат удължаването на мярката 60 на 40

Добавено на: 15.03.2021 10:42
Снимки: БТА
   
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе днес извънредно заседание онлайн, на което ще бъде обсъден проект на правителствено постановление за удължаване на мярката "60 на 40" за запазване на заетостта до 31 май, коментрат от БНР.
Социалните партньори ще вземат решение и за удължаване на мярката "Запази ме" за работещи в неплатен отпуск от затворени заради пандемията обекти до 30 юни. 
Удължаването на мярката "60 на 40" са до края на май се прави с аргумента, че е наложително подкрепата за бизнеса да продължи и след края на март чрез изплащане на средства на работодатели от засегнатите сектори, за да запазят заетостта на своите работници.
И през допълнителния период на прилагане на мярката работодателите, получили средства, ще изплащат трудово възнаграждение в размер не по-малък от размера на осигурителния доход за октомври 2020 година и ще внасят дължимите осигурителни вноски за съответния месец. 
С промените по мярката "Запази ме" хората ще имат право на компенсация за не повече от 60 дни в рамките на 2020 година и не повече от 90 дни в рамките на 2021 година, в които са ползвали неплатен отпуск във връзка с наложени ограничения.

Маркери: година, мярката

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!