Обратно към категорията

Обсъждат възможните заплахи пред националната сигурност

Добавено на: 11.10.2023 06:54
   

В сряда в Президентството ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране, съобщиха от „Дондуков” 2. Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в срещата са поканени председателят на Народното събрание, премиерът, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, председателят на Държавна агенция „Разузнаване” и директорът на Служба „Военно разузнаване”.

В понеделник президентът коментира, че докладът на Националния контратерористичен център показва, че няма пряка заплаха за националната сигурност. „Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС”, уточни вчера държавният глава. 

Източник: Нова


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!