Обратно към категорията

Очаква се последният работен ден на 47-ото Народно събрание

Добавено на: 29.07.2022 07:38
   

Днес се очаква да е последният работен ден на 47-ото Народно събрание. Предварително гласуваният дневен ред  предвижда първо четене на промените в закона за обществените поръчки.

В дневната програма се очаква извънредно да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се забранява продажбата на райски газ на непълнолетни, в това число и в интернет.

Депутатите се очаква да заседават за последно в рамките на 47-ото Народно събрание, тъй като съгласно парламентарния правилник от 1 август - понеделник, са в лятна ваканция, освен ако не решат удължаване на работата на парламента.

С оглед на върнатия трети и последен мандат за съставяне на правителство обаче се очаква и указа на президента за разпускане на парламента.

За днес е предвиден и редовен парламентарен контрол. На въпроси ще отговарят вицепремиерите в оставка Борислав Сандов и Гроздан Караджов и министрите в оставка - Александър Николов, Теодора Генчовска и Драгомир Заков.

По традиция в последния ден на всеки парламент се представят заключителни изявления от парламентарните групи и депутатите се събират на обща снимка.

47-ото Народно събрание просъществува близо осем месеца, като първото му заседание беше на 3 декември миналата година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!