Обратно към категорията

Още двама министри на "Има такъв народ" се очаква да депозират оставките си

Добавено на: 13.06.2022 08:15
   

Оставките на още двама министри на „Има такъв народ“ (ИТН) в кабинета „Петков“ се очакват днес. Това са външният Теодора Генчовска и енергийният Александър Николов.
Пред bTV енергийният министър Николов обяви, че има три мотива, заради които днес ще подаде оставка – взетото политическо решение, което е нормално да бъде прието и факторите свързани с морал и лоялност.
Генчовска също потвърди, че ще се оттегли официално днес заради взетото политическо решение на партията, която представлява.
Оставките си вече подадоха другите двама министри на ИТН – регионалният Гроздан Караджов и спортният Радостин Василев.
Все още не е ясно кога оставките им ще бъдат гласувани в парламента, какъвто е редът оттук нататък.
Създалата се ситуация е сценарий, целящ да дестабилизира управлението. Това заяви в Ямбол началникът на настоящия кабинет Лена Бориславова. Вчера тя и заместник председателя на Народното събрание и депутат от Ямбол Мирослав Иванов присъстваха на откриването на офис на „Продължаваме промяната“ в Ямбол. Той е разположен в западната част в сградата на Регионалната библиотека.
По думите на Бориславова на този етап усилията на кабинета не са концентрирани в търсене на заместници на напусналите коалицията министри от партия "Има такъв народ" (ИТН), а в посока приемане на актуализацията на бюджета и законодателните промени.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!