Обратно към категорията

Отпускат 32 млн.лв. за земеделци и животновъди

Добавено на: 13.04.2022 11:14
   

Правителството продължава да подкрепя всички нуждаещи се браншове, за да могат те да работят интензивно. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото да редовното правителствено заседание. Премиерът посочи, че се очаква правната комисия в парламента да одобри моменталното изплащане на над 600 млн. лв. към строителните фирми. Сумата представлява 50% от дължимите средства. Останалите 50 на сто ще бъдат разплатени след анализ на експертна комисия от МРРБ и отново след санкция на парламента, добави Кирил Петков.

В рамките на днешното заседание правителството подкрепи българските въздушни превозвачи с безвъзмездна помощ до 60 млн. лв. Целта е да се подпомогнат авиокомпаниите, които се нуждаят от ликвидност за справяне с последиците от пандемията. Кабинетът одобри още проект на Споразумение между България и Румъния за създаване на ГКПП Русе-Гюргево за фериботи. С възобновяването на линията ще се облекчи трафикът и това ще доведе до положителни икономически последици за целия регион.

32 милиона лева ще отпусне Министерският съвет на Държавен фонд „Земеделие“ за подпомагане на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци, съобщи още премиерът Кирил Петков.


Маркери: Петков, Кирил

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!