Обратно към категорията

Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април

Добавено на: 15.01.2021 07:53
   

Президентът Румен Радев издаде указ за насрочване на парламентарните избори на 4 април. Той предлага и изменения в Изборния кодекс, коментират от Дойче веле.

Според Радев, събитията от отминалата година ясно показали, че българите желаят промяна, която да се случи максимално бързо и да върне страната в руслото на демокрацията.

"Във време, в което институциите се изпразват от доверие и се сриват подобно на пътищата, тротоарите, подпорните стени и скъпата инфраструктура, изборите добиват съдбовно значение," пише Радев в обръщение към гражданите. Той отбелязва, че в България за пръв път ще се проведат избори в условия на пандемия и масов машинен вот и призовава институциите да поемат отговорност за съхраняване здравето на хората, гарантиране правото на глас на всеки българин, ефективността и прозрачността на изборния процес. Според него, досега не са били предприети адекватни законови и организационни мерки за подготовка за избори в такива условия.

Радев очаква от Народното събрание да приеме промени в Изборния кодекс: възможност за българите в чужбина да гласуват по пощата, за видеонаблюдение в секциите, за справедлив достъп на партиите до медиите и за премахване на ръчното броене.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!