Обратно към категорията

Парламентът не събра кворум. Свикват извънреден Председателски съвет след пристигнал доклад от ДАНС

Добавено на: 27.10.2023 12:11
   

Народното събрание не събра кворум за начало на извънредното заседание, на което трябваше депутатите да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за енергетиката и изменения в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

В залата се регистрираха 11 народни представители. Няма да се прави повторна проверка на кворума, каза председателят на парламента Росен Желязков. Той обяви, че в 13:00 часа ще има Председателски съвет. 

Извънредният Председателски съвет се свиква след пристигнал доклад от ДАНС. За това съобщи Тошко Йорданов от ИТН.

„В доклада става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини”, посочи Йорданов.

„Заместник-министърът на електронното управление на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги с телефона си, свалил си ги на флашка и сега само мога да подозирам къде са. На тези избори, които идват, не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани”, категоричен е той.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!