Обратно към категорията

На пчеларско изложение в Добрич БАБХ установи търговия с нелегални ветеринарномедицински продукти

Добавено на: 02.04.2022 10:40
   

След получен сигнал и извършена проверка Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на специализираното изложение „Пчеломания“, което се провежда в гр. Добрич.

При съвместна проверка на инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Добрич, служители на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи (МВР) и Национална агенция по приходите (НАП) са установени нелегално внесени ветеринарномедицински продукти без етикет на български език, за които не е предоставена информация за произход и документи за закупуване. ВМП са били иззети от контролните органи.

Разкрит е и сръбски гражданин, който без да притежава лиценз за търговия на дребно с ВМП в Р България, е внесъл нелегално и предлага за продажба нерегламентирани за употреба ветеринарномедицински продукти. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение във връзка със Закона за ветеринарномедицинската дейност и лекарствените продукти са иззети. Издадено му е и предписание за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!