Обратно към категорията

Пленарната зала гласува увеличението на пенсиите от юли

Добавено на: 28.06.2022 07:10
   

Увеличението на пенсиите от 1 юли с 10% плюс 60 лева добавка влиза за окончателно гласуване в пленарната зала. Процедурата е в рамките на актуализацията на бюджета.

След като депутатите обсъдят на второ четене парите за пенсии и за здраве в пленарната зала, парламентарната комисия по бюджет и финанси ще продължи работата си по държавния бюджет.

До късно в понеделник депутатите работиха по различните предложения, но заради необходимостта от допълнителни изчисления, оставиха гласуванията за днес.

Ако бъде окончателно одобрено в пленарната зала, от 1 юли пенсиите ще се увеличат с 10% плюс 60-левовата Covid добавка. Така минималната пенсия трябва да стане 467 лева, а максималната - 2000 лева.

От 1 октомври предстои ново преизчисляване, с което над 700 000 души могат да получат по-висока пенсия. Таванът от тази дата ще се покачи до 3400 лева, колкото в момента е и максималният осигурителен праг.

Средствата обаче трябва да бъдат осигурени чрез трансфер от държавния бюджет, който вчера след близо 12-часово заседание на ресорната комисия не бе одобрен в цялост, а работата по него ще продължи след парламентарното заседание.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!