Обратно към категорията

Помощта за Украйна събира парламента на извънредно заседание

Добавено на: 04.05.2022 06:49
   

Парламентът ще обсъди три проекта на решение за предоставяне на помощ за Украйна, предвижда проектопрограмата за седмицата, публикувана на интернет страницата на Народното събрание.


Пленарната зала ще разгледа проекта на ПГ на "Продължаваме Промяната" за предприемане на мерки във връзка с войната в Украйна, който предвижда НС да даде мандат на Министерския съвет да обсъди и предложи пакет от мерки за преодоляване на последиците от наложените санкции в икономически, финансов и социален аспект, както и по отношение на енергийната и продоволствена сигурност на страната. В проекторешението е записано също оказване на техническа помощ на Украйна за защитни цели, както и хуманитарна, и финансова. Предвижда се помощта да бъде според нуждите на украинската страна и съобразно нашите възможности. 


Проекторешението на ПГ на "Демократична България" е за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна. А това на ГЕРБ-СДС също е свързано с предоставяне на военна и техническа помощ. То е предвидено и като втора точка за извънредното заседание на депутатите от 15.30 часа. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!