Обратно към категорията

Последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Седемте езера

Добавено на: 19.08.2023 09:24
   

Стотици от Бялото братство се очаква да се включат в танца Паневритмия рано тази сутрин - на 19 август, когато последователите на Петър Дънов  посрещат Божествената Нова година на Молитвения хълм на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминацията на Лятната духовна школа на Братството, която започва на 1 август и завършва на 25 август. 

Участниците в Паневритмията танцуват в кръг под звуците на цигулки, които са в центъра на ритуала. Те изричат определени молитви, накрая си честитят Божествената Нова година.

По групи празникът продължава до следобеда по поляните наблизо, на 2300 м. надморска височина. Включват се и хора, които не са били в лагера на Бялото братство, туристи, дошли специално за Пеневритмията.

Британският историк и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си из България Седемте езера и летния лагер на братството. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, за да представи страната ни в предаването "Съкровищата по света“, гледано в над 120 държави. Журналистката Йоанна Николова, сътрудничила на екипа през целия снимачен ден, сподели, че гостите са били впечатлени от ритуала и природата.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!