Обратно към категорията

Правителството с мерки заради високите цени на храните

Добавено на: 07.02.2023 13:47
   

Установихме разлика на цените при производител, през търговеца до шанда в магазина и то разлики от 20-30% и повече. Това, което ще направим, е да въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете в магазините, независимо от големината на магазина - дали да квартални магазинчета или големи супермаркети. Това каза служебният премиер Гълъб Донев. По негова инициатива в Министерския съвет се проведе работна среща с участието на министри и шефове на агенции.

С този механизъм, който ще създадем, целим да привлечем потребителите, българските граждани, за да бъдат в основата на контрола, който ще прилага държавата по цялата верига - от производителя до щанда в магазина, посочи Донев. Той каза още, че няма да се намесват в свободния пазар, няма да нарушават създадените правила и механизми за свободна конкуренция и честни практики. Точно обратното - ще покажем нелоялните търговски практики.

"Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане на реални резултати в овладяването на цените на хранителните стоки", заяви по-рано Донев. 

Премиерът вече коментира, че независимо от вътрешната политическа неопределеност и турбулентната външна среда, правителството ще продължава усилията си за постигане на стабилност и предвидимост, за стимулиране на икономическата активност на българския бизнес и чуждестранните инвеститори. По думите му това означава не само поддържане на текущите процеси, но и своевременно създаване и използване на нови, перспективни възможности. 

Гълъб Донев припомни, че именно по този начин бяха реализирани важни инициативи в сферата на енергетиката, които дават нов хоризонт на енергийната сигурност и създават потенциал за икономически ръст, заетост и гъвкава социална политика. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!