Обратно към категорията

Правителството назначи нови 8 областни управители

Добавено на: 29.07.2023 08:58
   

Правителството назначи осем областни управители - в Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.

Пламен Янев е новият областен управител на Бургас. До този момент е изпълнявал длъжността заместник областен управител на област Бургас. Притежава дългогодишен опит в банковия и финансовия сектор. Завършил е магистратура "Застраховане", има две бакалавърски степени - "Застраховане и социални дейности" и "Стопански и финансов контрол" от Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов.

Ивайло Здравков е назначен за областен управител на Велико Търново. До настоящия момент той е бил директор на Териториалната дирекция на Агенцията по приходите в града, а преди това е ръководил регионалната структура на Агенцията за държавни вземания. По образование е юрист.

Мария Башева – Венкова е новият областен управител на Габрово. Консултант е към Камарата на строителите в България, има управленски опит в строителния сектор. Работила е като експерт в дирекция Природен парк "Българка" и в областната администрация на Габрово. Магистър е по технически и стопански науки от Технически университет – Габрово.

Валентина Кайтазова е назначена за областен управител на Пазарджик. През последните години е началник на Регионалното управление на образованието в града, а преди това е работила като старши експерт по организация на средното образование в същата институция. Била е директор на СОУ "Д-р Петър Берон" - гр. Пазарджик. Кайтазова е магистър по педагогика от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Владимир Димитров поема поста областен управител на Разград. Цялата му кариера преминава в частния сектор в сферите на търговията и строителството. Магистър е по публична администрация от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Данаил Ковачев е назначен за областен управител на Русе. Бил е началник на полицейския участък в Иваново и началник на РУ "Полиция" Две могили към ОД на МВР – Русе. През последните години е работил в компания в сферата на сигурността и охраната. Завършил е "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" в Академията на МВР в София, магистър е по право от Русенския университет "Ангел Кънчев".

Захари Сираков е новият областен управител на Смолян. По професия е юрист, завършил е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работил е като юрисконсулт в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Смолян. Сираков е бил общински съветник в града в периода 2011 – 2015 г. През по-голямата част от кариерата си е работил като адвокат.

Добромир Добрев е назначен за областен управител на Шумен. В периода 2002 - 2013 г. е бил началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен. Добрев е професор и преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" по политология, философия, етика и регионална и сигурност. Бил е директор на Средно училище "Йоан Екзарх Български" в Шумен. Завършил е Държавния университет в Санкт Петербург със специалност преподавател по философия и социално-политически дисциплини.

Правителственото решение за назначенията е прието неприсъствено, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!