Обратно към категорията

Правителството обсъжда пакет с антиинфлационни мерки

Добавено на: 20.04.2022 10:48
   

Правителството ще проведе оперативно заседание, на което ще обсъди цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени в страната. Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното редовно заседание на кабинета.  

Успяхме да задържим цените на тока за битовите потребители, без да бъдат покачени. Ние сме едно от малкото места в Европа, където това се случи. Даването на 4 млрд. лв. помощи за бизнеса също е безпрецедентно, като процент от брутния вътрешен продукт, посочи Кирил Петков. 

Той увери, че хакерската атака срещу „Български пощи“ не възпрепятства изплащането на добавката от 70 лв. за пенсионерите, която те ще получат за великденските празници. 

Очаквам от Министерството на финансите да ни даде предложения във връзка с ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците, каза още Петков. 

Той изрази надеждата на днешното заседание на парламента да бъдат гласувани парите за пътните фирми, за да могат те да осъществяват ремонтите и поддръжката на пътищата. Сумата възлиза на над 650 млн. лв., припомни премиерът. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!