Обратно към категорията

Председателският съвет в Народното събрание във връзка с войната срещу Израел и в Украйна

Добавено на: 11.10.2023 13:20
   

От 11.00 часа утре (четвъртък) ще се проведе Председателски съвет в Народното събрание, съобщава пресцентърът на парламента. В него ще участват председателят на Народното събрание и председателите на парламентарните групи. На заседанието ще бъдат поканени също министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. Темата на заседанието е националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна.

Днес следобед президентът Румен Радев свиква консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерките за тяхното минимизиране. Поканени  са председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция "Разузнаване“ и директорът на Служба "Военно разузнаване“.

Утре депутатите така или иначе ще прекъснат ваканцията си заради предвидените дебати по вота на недоверие срещу кабинета. 24 часа по-късно ще се проведе и гласуването в зала.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!