Обратно към категорията

Предстои протест на български граждани срещу COVID ограниченията на гръцките власти

Добавено на: 22.06.2021 07:27
   

В сряда, 23 юни, собственици на фирми и граждани от Благоевградска област ще протестират срещу ограниченията на гръцките власти за преминаванепрез граничния пункт „Илинден-Ексохи“. Към момента тежкотоварните камиони могат да влизат в Гърция само от 7 до 23 часа, а за леки коли и пътници от ноември миналата година е наложена забрана за преминаване, коментират от БНР.

Уведомително писмо за протеста вече е внесено до кмета на община Гоце Делчев, тъй като организаторите смятат да се съберат на пътя, преминаващ през града и водещ до граничния пункт „Илинден-Ексохи". Над сто фирми са подкрепили протестната подписка, съобщи бизнесменът Кръстьо Веселинков, който беше организатор на протестите и през пролетта миналата година.

Според хората, засегнати от ограниченията за преминаване през граничния пункт, няма никаква логика той да не бъде напълно отворен за туристи и за камиони, тъй като ситуацията с Covid пандемията е овладяна, а летните пътувания към морето в Гърция вече са в разгара си. Недоволство има и iред туристическия бизнес в южната ни съседка, който губи от отказани резервации заради километричните опашки на ГКПП „ Кулата- Промахон“.

Организаторите на протеста са изпратили писма до българското министерство на външните работи и до дипломатическите представителства на съседни държави, засегнати от ограниченията.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!