Обратно към категорията

Превозвачи излизат на протест на 27 април

Добавено на: 19.04.2022 13:13
   

Транспортният бранш излиза на протест. Това обявиха професионални организации от автобусния и тежкотоварния превоз заради високите цени на горивата и разширяването на обхвата на ТОЛ системата.

Превозвачите са насрочили демонстрации за 27 април в центъра на София, а също и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград. Те настояват за конкретни мерки, които да доведат до намаляването на цените за горивата.

Исканията на бранша обобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи:

"Премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще доведе до поевтиняване на горивата с около 10-15 ст. за всеки български гражданин; намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца предвид необходимостта от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до получаването на такава със задна дата – 1 април, държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз".

Превозвачите настояват и обхватът на ТОЛ системата да не бъде разширяван поне до края на тази година. Обявиха и, че ако исканията им не бъдат изпълнени до 18 май, предстои много по-голям национален протест.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов коментира по-рано днес, че няма да има отстъпки по отношение на ТОЛ системата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!