Обратно към категорията

Президентът ще обяви в Бургас началото на "Българската Коледа"

Добавено на: 25.11.2023 09:27
   

Президентът Румен Радев ще обяви началото на 21-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ в Бургас. Стартът на кампанията, която е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация, ще бъде даден от УМБАЛ в морския град в понеделник в 12 часа, съобщават от президентството.

През тази година бургаската болница получи чрез "Българската Коледа" апаратура - утразвукова ситема за неонатална и педиатрична диагностика, апарат за контролирана хипотермия и респиратор за новородени и деца.

В рамките на събитието ще бъдат обявени темата и целите на новата кампания, която ще продължи през цялата 2024 г. Ще бъдат отчетени и резултатите от миналогодишната благотворителната инициатива, чийто фокус беше подкрепата на деца с редки генетични заболявания.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди българи през 2023 година "Българската Коледа" разполага с бюджет от 3 520 000 лева. Инициативата е подкрепила 528 деца с тежки хронични заболявания през тази година и осигурява средно на 25 лечебни заведения високотехнологична апаратура за диагностика и съвременно лечение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!