Обратно към категорията

Продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец

Добавено на: 05.06.2024 09:02
Снимки: АПИ
   

Втори ден продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, че работата по пътя ще започне в срок до две седмици, недоволните са категорични, че блокадата остава денонощна. Протестиращите нощуваха на място и не пропускаха движението. 

Три пътни артерии в община Гълъбово остават блокирани и тази сутрин. Това са международният път - Русе -Свиленград край Брикел , изходът на село Мъдрец и един вътрешен път, който води към рудниците на Мините.

Протестиращите отново заявиха своята категоричност, че остават безсрочно докато не видят реални действия. Те очакват днес посещение от  представители на министерството на Регионалното развитие и благоустройството. 

До две седмици започва ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец - Гълъбово. Това съобщи вчера пред жители от региона председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев. За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лв. В момента се процедира издаването на Разрешението за строеж, а през следващата седмица се очаква то да бъде публикувано в „Държавен вестник“ и след това законово може да стартира ремонтът на трасето. Строителят има готовност да започне работа веднага, каза инж. Вълчев. Пред гражданите той обясни, че съгласувателните процедури на техническия проект с експлоатационните дружества са завършили и е отстранена установена явна фактическа грешка в кадастралната карта на област Стара Загора, които са възпрепятствали издаването на разрешението за строеж и стартирането на строително-монтажните работи на обекта до момента.

Третокласният път е построен преди повече от 45 години и досега не е основно ремонтиран. Началото на участъка започва при кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в района на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за изпълнение на  строително-монтажните работи е 540 календарни дни /18 месеца/ и започва след откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!