Обратно към категорията

Протест на хотелиерите срщеу новите мерки за влизане у нас

Добавено на: 27.07.2021 13:05
   

Туристическият бранш с писмо до служебния кабинет заради новите ограничения за влизане в страната, предават от Нова. Хотелиерите се опасяват от провал на летния сезон. Основно притеснение буди информацията за нова вълна на пандемията.

Представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг настояват информацията, свързана с пандемията, която представят държавни служители, да бъде поднесена изключително внимателно, тъй като това влияело не само върху прогнозите в туристическия бранш и записванията, но и върху персоналът им, който търсел сигурност в нова работа.

Информацията за нова вълна на коронавирус в Бургаски регион и последвалите коментари притесняват хотелиерите,тъй като в момента туризмът поемал глътка въздух.

„Изпратихме това писмо заради многото появили се в медийното пространство заглавия от типа „Летният сезон ще бъде кратък”, „Прекратяват сезона още през август” и други. Това са все такива публикации, които внасят напрежение и паника, както в туристите, така и в без това оскъдния ни кадрови състав. За туризма трябва да се говори внимателно, защото се нуждае от спокойствие, дългосрочно планиране. Такива негативни сведения обременяват, паникьосват и туристи, и персонал”, категоричен е председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

Данните според хотелиерите пречели на работата им,тъй като туризмът като бранш се нуждаел от спокойствие и възможност за планиране.

„Напоследък притеснение, че има опасност от провал, расте. В момент, в който туризмът започва да поема глътка въздух, имаме чувството, че някой иска да ни спре кислородът. Бургас премина в жълта зона. Тези, които „оцветяват”, дали си дават сметка, че областта заради всички туристи има население в пъти по-голямо, от това, което е по статистика. Много е важно как интерпретираме цифрите, защото се подават грешни сигнали, които ни вредят”, каза хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.

Той обясни, че отворените хотели са с добра заетост, но много места за настаняване не са отворили врати. Тези, които работят, пък не използват пълния си капацитет. В Слънчев бряг липсват руските и английските туристи. У нас са дошли само тези, които имат имоти по родното ни Черноморие.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!