Обратно към категорията

Протест ще блокира движението пред парламента и на възлови места в страната

Добавено на: 20.04.2022 07:40
   

Браншовата камара "Пътища" организира втори национален протест в рамките на дни. Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и София. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад "Народно събрание", а движението ще бъде затворено в 11.00 часа.

Възлови пътища и кръстовища в страната ще бъдат блокирани от протестиращи. Сред тях са обходът на Бургас, пътен възел "Коматево" в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала "Тракия", Айтоският и Ришкият проход и др.

Както предната сряда, пътните фирми недоволстват от липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева. Протестът стопира по време на служебните правителства до днес.

Решението за плащанията е в предварителната програма на Народното събрание като първа точка днес.

Комисията по регионална политика прие вчера решение за начина на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа.

Очаква се заседание и на бюджетната комисия, за да може решението да мине и в пленарната зала. Заседанието ѝ обаче е в графика на Народното събрание с начален час 14.30 днес.

Пътищарите настояват, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!