Обратно към категорията

Протести за по-високи заплати пред парламента

Добавено на: 12.07.2023 07:47
   

Във връзка с предстоящото приемане на първо четене в пленарната зала на проектобюджета за 2023 година синдикатите организират поредица от протестни акции. Основното искане е за увеличение на заплатите и защита на трудовите права на работещите.

В сряда в 08,30 часа на протест пред Народното събрание излизат работещи в Изпълнителните агенции по горите, по рибарство и аквакултури и "Борба с градушките", Напоителни системи, Селскостопанска академия. Акцията е организирана от КНСБ.

Очаква се и други структури да излязат на протестни акции до края на седмицата пред парламента - работещите в НОИ, в НАП, в Архивите, в сферата на АПИ и по-конкретно тол-системите.

Работещите настояват за срещи с депутатите за представяне на своите искания по проектобюджета за тази година. Отдавна синдикалистите искат да бъде компенсирана натрупаната от 2021 година инфлация от близо 30 процента.

КНСБ направи проучване до структурите си по места до близо 5000 души, и резултатите сочат, че 75 процента са в готовност да участват в протестни и стачни действия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!