Обратно към категорията

Първата болнична вертолетна площадка в София получи регистрация

Добавено на: 22.01.2024 11:42
   

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков връчи на изпълнителния директор на УМБАЛ „Света Анна“ София д-р Славчо Близнаков документите за регистрация на вертолетното летище в болницата. Площадката е първата в столицата, която е регистрирана съгласно изискванията на европейското и българското законодателство за регистрация на болнични вертолетни летища. Тя ще бъде включена в системата за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS).

„Болница „Света Анна“ е изградила място за кацане на хеликоптери още преди години. Тук са кацали хеликоптери, но това е нещо съвсем различно, защото сега сме част от една цялостна национална система за оказване на спешна помощ по въздух. Едно е да си изолиран, друго е да си част от тази система, което е огромен напредък в спешната помощ“, посочи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Той припомни, че в годините назад е имало около десет спешни случая, в които площадката е била използвана. 

При добри климатични условия първият хеликоптер идва на 31 януари, прелитайки от Италия до България, увери отново министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той подчерта, че това е потвърдено и от страна на италианския производител на машината, фирмата „Леонардо“. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!