Обратно към категорията

Първи работен ден за 50-ото Народно събрание

Добавено на: 19.06.2024 09:39
   

„Време е да върнем здравия разум“. Това заяви Силви Кирилов - най-възрастният от новите народни представители, който откри първото заседание на парламента днес.

Народните представители от 50-ото Народно събрание положиха клетва.

Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

След това депутатите подписаха клетвените листове.

В пленарната зала прозвуча химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

В първия ден на този парламент ГЕРБ-СДС заяви готовност да води смислен и целенасочен диалог, пред очите на цялото общество. Това обяви в декларация от името на парламентарната група Тома Биков. Анализът на резултатите показват, че възможностите пред настоящия парламент не са много – едно евентуално правителство ще трябва да се ползва с подкрепата на три или повече формации, посочи той. Това, по думите му, показва, че от народните представители се изисква смирение, съвместно очертаване на позитивен дневен ред на страната.

„Готови сме да направим крачка назад и да направим необходимите компромиси“, обяви Тома Биков от името на ГЕРБ-СДС. „Декларираме, че сме готови да участваме в правителство на споделената отговорност за четири години. Другият вариант са нови предсрочни избори“, подчерта той.

БНТ и БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!